5 waardevolle momenten

Kunstmarkt
Bij Zuid de Kunst
Verschillende smaken

Wat verwacht je als je op een kunstmarkt staat? Enthousiasme, goede gesprekken, een klik, kopers, meedenkers, feedback, gezelligheid!

Je hebt soms maar 1 ontmoeting nodig, om een stapje verder te komen. Ik ga jullie vertellen over mijn waardevolle momenten op de markt.

  1. Er was een mevrouw die de kraam zat te bekijken. Ze werkt met kinderen van 0-4 jaar en een voorstander van “het lege vel”. Ik vertelde dat je met een blad met cirkels de tekenhand een richting geeft, waardoor er cirkels ontstaan. Op een leeg blad gaat het alle kanten op. Ik gaf de vergelijking met muziek. Dat ook binnen muziek kaders bestaan, muzieknoten, de notenbalk en daarmee kan je experimenteren. Ze gaf aan dat ze toch nog niet het nut zag en liep verder. Maar ik riep haar terug en gaf een paar a6jes met het ”ijsje” mee. Ze nam ze met een stralende lach aan…we zullen het zien!
  2. Mijn vrienden Ellen en Danny kwamen ook langs en dachten mee. Daardoor heb ik me nu op tijd aangemeld voor NOT en gaan we kijken of Danny in zijn werkveld toepassing kan vinden voor de tekenkleurplaat.
  3. Faeline, mijn jongste dochter van 6 jaar heeft haar eerste euro’s verdiend, door haar tekeningen te verkopen (op eigen initiatief)! Dus ben ik natuurlijk trots!
  4. Teunie, een hele enthousiaste bevlogen beeldend kunstdocent, kwam ook buurten. De week ervoor was ik bij haar indrukwekkende expositie tijdens de Kunstroute Noordwest Veluwe. We lenen elkaar nu leuke inspirerende boeken (thema creativiteit)! Op instagram deelt ze haar creatieve projecten en resultaten van de tekenkleurplaten (zie: gentiaan_creatief en kunstlokaalwezep).
  5. Mijn vriendinnen Laura en Astrid, de ”Brainstormtantes” hebben prachtige pittenzakjes gemaakt, zodat de platen niet weg konden vliegen, ideaal! Het was een hele klus, maar wat een prachtig resultaat.

De opbrengst zit in de connecties die ik heb met andere mensen. Samen kunnen we de “tekenkleurplaat” bekender maken en de creativiteit verspreiden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *