Teambuildingsdag

Workshops

Vorige week heb ik twee workshops gegeven tijdens een teambuildingsdag voor de ICT afdeling van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het was een ontspannen en inspannende dag waar ik erg van genoten heb. Ik merk dat het steeds natuurlijker voelt om voor een groep te staan. De workshop had als doel om de deelnemers creatief uit te dagen en hen te laten nadenken over wat hun manier van tekenen zegt over wie ze zijn.

Als extra laag heb ik de deelnemers een keuze voorgelegd uit verschillende tekenplaten om te zien welk type van het PCM-model (Process Communication Model) bij hen past. Dit was een leuke verrassing voordat ik verderging met het tweede deel van de workshop: samenwerken aan een grote tekening. Hieruit kwam een interessant inzicht voor mij. De manier van werken aan de grote tekening paste namelijk bij het type van de gekozen plaat. Dit laat zien dat je in een groep een bepaalde manier van werken kunt aansturen, ook al verschillen de individuele types onderling.

Deze teambuildingsdag is tot stand gekomen dankzij Winfried Buijen, die mij heeft betrokken en de ruimte heeft gegeven om mijn tekenkleurplaten in te zetten. Winfried wist als geen ander hoe hij de groep in een actieve, dynamische stemming kon krijgen door te zorgen voor wisselende teams en veel uiteenlopende activiteiten.Β De locatie was ook geweldig! Het was op Landgoed Olmenhorst in Lisserbroek.

Aan het eind van de dag wilden de deelnemers graag weten wie de beste groeps tekening had gemaakt. Ik antwoordde met een knipoog dat het doel van tekenen niet is om de beste te zijn (als dat zo was, zou ik meteen opgeven). Het gaat erom dat je je (teken)talent gebruikt om jouw verhaal, doelen, normen en waarden te delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *